<

Bank & Finans


Investeringsprocessen för bolag inom bank & finanssektorn utgår från systematisering av all tillgänglig information och tillämpas metodiskt inom ramen för bolagets placeringsstrategi. Resultatet blir ett antal utvalda bank & finansaktier som i sig är lämpliga att ingå i vår kapitalförvaltning. Vi ser ett ytterst noggrant analysarbete som en nödvändighet för att kunna fatta kloka investeringsbeslut. I portföljen ingår respekterade finansiella bolag som Citi Bank och American Express

Exempel på innehav inom den finansiella sektorn

 

Citibank ingår i Citigroup Inc som är ett amerikanskt multinationellt finansbolag och affärsbank. Citibank bildades 1812 och hette då City Bank of New York. Förutom banktransaktioner så har Citi bank verksamhet inom försäkring, kreditkort och investeringstjänster. Moderbolaget Citigroup har över 200 miljoner kunder i 100 olika länder..

Kursinformation


 

American Express Company är ett amerikanskt multinationellt kreditkortsföretag och resebyrå. Företaget är noterat på börsen NYSE som AMX. American Express grundades 1850 för att hantera expresstransporter.

1882 började American Express med pengaöverföringar för att konkurrera med USA:s postverk, US Postal Service. Några år senare introducerades resechecken. American Express ger både ut betalkort och resekontotjänster. Huvudkontoret för Europa är beläget i Brighton men American Express har även kontor i Sverige.

Kursinformation